Læring

Fur Museums, en del af Museum Sallings skoletjeneste

Skoler og ungdomsuddannelser er velkomne på alle museets afdelinger og har gratis adgang, men I opfordres til at benytte jer af museets mange tilbud om undervisningsforløb og rundvisninger for skoler, ungdomsuddannelser mm. Hertil kommer guidede ture, sommerskole og formidlingstilbud til voksne. Vores tilbud udspringer af museets fire fagligheder: Historie, arkæologi, natur og kunst.

Nogle af de mest populære aktiviteter ved Fur Museum er:

  • Fossiljagt – Hvor klassen sammen med en naturvejleder/geolog går på jagt efter fossiler i moleret. Relaterede emner: Evolution, vulkanisme, istider og landskabsgeologi.
  • Hvad finder vi ved stranden – En vandretur i Furs skønne natur, med vægt på de sten der findes langs stranden og vi snakker om, hvilken historie de kan fortælle. Relaterede emner: Stenkending, moler, vulkanisme, istider og evt. dyr ved stranden.
  • Rundvisning på museet og i Geoparken.

Skoletjenestens tilbud afpasses efter interesse, alder og forkundskaber, så de kan bruges fra børnehaveklasser og op til gymnasieklasser. Tilbuddene kan i samarbejde med læren kombineres på forskellige måder til et ”skræddersyet” arrangement der opfylder ens ønsker og behov.

Sidebar