Bo Pagh Schultz har 25 års jubilæum


Museumsinspektør Bo Pagh Schultz havde den 1. april 2024 været ansat på Fur Museum/Museum Salling i 25 år og det skal naturligvis fejres! Museum Salling indbyder derfor familie og venner, kollegaer samt bekendte med relation til Fur Museum til jubilæumsreception.

Dette fejres fredag den 19. april 2024 kl. 15.30-17.30 på Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur.

Under arrangementet vil Bo holde et kort oplæg om hans krystalprojekt. Museum Sallings/Fur Museums forskende geolog Bo Pagh Schultz kan nemlig erklære halvdelen af gåden løst med at forklare sammenhængen mellem glendonit og ikait. Fur har alle hørt om og moler vel de fleste. Springer man til navne som glendonit og ikait er sammenhængen og genkendelsen forsvundet for de fleste. Det er rent geologisk nørderi, men det er vores nørderi. Dette eftersom verdens største glendonitter sidder indlejret i moleret og er udstillet på museerne på Fur og Mors. På den måde kandiderer krystallerne også til status som naturverdensarv, hvor det ellers kun er en UNESCO-lokalitet ved Australiens kyst, der byder på den slags mineral nørderi. Navnet ikait henviser til, hvordan en glendonit blev dannet. Ikait er i øvrigt ikke så fremmed et mineral for de fleste, da det viser sig, at ikait er med til at få Vesterhavsdost til at knase. Så i virkeligheden kender de fleste ikait på smagen.

Tilmelding senest tirsdag den 16. april til: info@museumsalling.dk.

Se invitationen her