Ambitiøs formidling af landskabet på Fur


Limfjordsøens unikke kultur- og naturlandskab tiltrækker årligt hundredtusindvis af gæster. Fur Museums formidling både ude i landskabet og inde på museet opgraderes med nyt ambitiøst projekt. Målet er at gøre fortællingerne om øen endnu mere tilgængelige og attraktive for indbyggere og gæster i området. Værktøjet består af digitale løsninger ude i naturen med indhold fra bl.a. lokale furboere. Museum Sallings udviklingsprojekt består af ny velkomstbygning, nyt inventar og nyt formidlingsudstyr, som nu kan fuldføres med nyt formidlingsindhold.

Bestyrelsesformand Annette Torp har arbejdet målrettet med projektet. ”Det har været et samspil mellem en række lokale fonde, kommunen, støtteforeningen og museet – og nu Nordea-fonden der bringer Fur Museum op på et niveau, som den storslåede og unikke naturlokalitet berettiger” – udtaler Annette Torp. Projektet indgår i ambitionerne om, at Fur og Mors sammen bliver udpeget som UNESCOs verdensarv – som de første steder i Region Nord og Region Midtjylland. Den samlede investering vil sammen med Nordea-fondens 2.5 mio. kr. resultere i ca. 10 mio. kr.

“Vi ønsker, at flere danskere og udlændinge kender og oplever stederne med fortællingen om moler-landskabet med de mange fossiler” – udtaler museumschef Per Lunde Lauridsen. Fortællinger som kan skabe større forståelse for det danske landskab og naturens udvikling gennem millioner af år. ”Vi satser også på, at de nye formidlingstiltag kan tiltrække flere gæster til øen uden for højsæsonen.  Tidsplanen er lagt efter, at de nye formidlingsformer er klar til sommeren 2022”

Nordea-fonden har set et potentiale i naturformidlingen, som de gerne støtter. I et samarbejde mellem frivillige, personale og eksterne kompetencer skal fortællingen bredes ud til hele øen via digitale platforme. Fur Museums nye velkomstbygning skal præsentere og inspirere til oplevelser i Moler-landskabet. Med brug af lyd, film, animationer, aktiviteter og tekster skal fortællingerne komme endnu flere mennesker til gode.

Projekt Porten til Fur åbner dørene til noget af Danmarks mest enestående natur og gør den tilgængelig for rigtig mange lokale og besøgende. Vi er stolte over at støtte et projekt,, hvor stærk formidling og lokal forankring gør det muligt, at langt flere kan komme ud i det fri og opleve den unikke danske natur i fællesskab med andre.” fortæller Nordea-fondens Uddelingschef Christine Paludan- Müller.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Museumschef Per Lunde Lauridsen
E: pela@museumsalling.dk
T: 99156870

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *